Naturalnie od 1979 roku...

- niepotwarzalne receptury -

Od początku działalności Cukierni MIGO wyrób produktów opieramy tylko i wyłącznie na bazie naturalnych składników: jaj, mleka i tłuszczów. Tradycyjne metody, sprawdzone receptury oraz proces produkcji pozbawiony konserwantów i środków chemicznych, pozwalają zagwarantować najwyższą jakość i niezapomniane smaki naszych wyrobów. Dbając o kulinarne doznania klientów niezapominany również o systematycznym rozwoju i udoskonalaniu procesu produkcyjnego.

Właściciel Cukierni MIGO Franciszek Rupiński – doświadczony, z wieloletnim stażem, Mistrz Dyplomowany w zawodzie cukiernik – ciastkarz oraz Justyna i Mariusz - Mistrzowie Zawodu, dbają o najdrobniejsze szczegóły procesu technologicznego. Wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę pracowniczą cukierni stanowią, wyselekcjonowani ze względu na umiejętności, predyspozycje i ambicje, byli uczniowie wyuczeni od podstaw zawodu cukiernika w tym zakładzie.

SMAK TRADYCJI

To efekt wypracowanych od 1979 roku receptur i przepisów, które decydują o bogactwie ich gatunków oraz niepowtarzalnym smaku każdego, jedynego w swoim rodzaju, wyrobu cukierniczego.

NATURALNE SKŁADNIKI

W procesie produkcyjnym, dla osiągnięcia jak najlepszych efektów smakowych, wykorzystujemy tylko i wyłącznie naturalne składniki, wzbogacając je świeżymi sezonowymi lub suszonymi owocami. Dla dodatkowego wzmocnienia tych efektów, używamy tylko aromatów i barwników pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Nigdy nie używaliśmy i nie zamierzamy używać konserwantów oraz środków chemicznych.

GWARANCJA JAKOŚCI

Używane w produkcji najwyższej jakości surowce bezwzględnie wpływają na smak, zapach oraz aspekty mikrobiologiczne ciast. Dla zapewnienia gwarancji jakości wypieków Cukierni MIGO, bezwzględnie przestrzegane są właściwe parametry procesu wypiekania, przechowywania oraz transportu wszystkich naszych wypieków.

PASJA I DOŚWIADCZENIE

Wyspecjalizowana i profesjonalnie przygotowana kadra pracownicza może pochwalić się bogatym doświadczeniem w branży cukierniczej. Szkolenia, pokazy oraz wymiana fachowej wiedzy gwarantują systematyczne podnoszenie umiejętności w zakresie produkcji i dekoracji ciast. Częstym źródłem inspiracji w dekoracji okazjonalnych wyrobów cukierniczych są indywidualne życzenia naszych klientów.